WATER HERO KITESURFING

Hur hårt skall jag pumpa min kite?

För att en kite skall flyga som den är avsedd att göra måste den vara tillräckligt hårt pumpad. Är den för mjuk viker den sig och beter sig konstigt i luften. Det är även en riskfaktor om den är för mjuk när den skall hanteras på stranden samt så blir den väldigt svår att vattenstarta.

När jag var på min resa till Perth i Australien råkade jag en dag ut för problem med detta i samband med att jag blev överriggad och kiten betedde sig ostabilt i luften.

På ett australiensiskt forum som är jättebra och ett måste att ha koll på om man är i Australien hittade jag denna guide för att se till att kiten är tillräckligt hårt pumpad.

Guide hur man ser till att kiten är tillräckligt hårt pumpad från Seabreeze.com.au

Jag har bara två gånger under min kitekarriär på +10 år varit med om att en kite gått sönder när den pumpats och båda gångerna har det berott på felaktigheter på kiten.  Jag anser dock fortfarande att man får vara lite försiktig med kites över 10m.

Säsongen är inte slut ännu utan nu har vindersäsongen börjat och behöver du hålla dig varm när du är ute på vattnet rekommenderar jag Ocean Rodeos torrdräkt Soul som är en grym dräkt att kitesurfa i på vinterhalvåret. Den finns att köpa in min butik. Klicka på bilden så kommer du till artikeln i butiken. Jag har en kornblå i storlek M som du kan titta på om du har vägarna förbi Varberg.

 

Kommentarer inaktiverade.