Kursinformation

Mina kitekurser Säsongen 2019 kommer jag främst att hålla kurser från maj till midsommar. Skulle du vilja gå kurs under övriga delen av sommaren kan du höra av dig så försöker vi hitta ett passande datum.

Allmänt

Jag utbildar mina elever enligt IKOs kursplan Discovery – Level 1: Grundläggande kunskaper och hantering av kiten. Eleven är nu redo att ta nästa steg till att bli en självständig kitesurfare. Intermediate – Level 2: Hantering av kiten ute i vattnet och dags att börja med vattenstart. Beroende på förkunskaper kan eleven antingen gå vidare på egen hand eller ta fler lektioner för att lära sig kvarvarande moment med hjälp av en instruktör Independent – Level 3: Bli en självständig kitesurfare som kan utvecklas vidare på egen hand Efter kursen ger jag eleven förslag på nästa steg utifrån elevens nivå och målsättning.

Kursalternativ

  • Nybörjarkurs – 2×5 timmar. Alla moment vi hinner med från Discovery, Intermediate och Independent. Pris: 4500kr
  • Fortsättningskurs: 800kr för första timmen. 500kr för efterföljande timmar Bokas timvis efter överenskommelse.
Lån av kiteutrustning, hjälm, flytväst och våtdräkt ingår i kursavgiften.

Kundnöjdhet

Mitt måtto är ”Kunden i fokus” och ambitionen är att alla kunder skall bli nöjda och få en positiv upplevelse oavsett om eleven vill fortsätta med kitesurfing eller ej. Är du nöjd med kursen är jag tacksamma om du sprider budskapet och om du har synpunkter vill jag att du återkopplar till mig för att ge mig möjligheten att kontinuerligt förbättra kurserna. Jag ställer aldrig in en kurs men om vindförutsättningarna under ordinarie kurstillfälle leder till att viktiga moment inte kan genomföras, erbjuds eleven möjlighet att utan tillägg genomföra ett nytt kurstillfälle på 5 timmar.

Plats för kurserna

Kurserna genomförs vid Björkäng 15 km söder om Varberg (Nordic camping). Här finns det gott om plats för alla nybörjare och det är tillåtet att kitesurfa där hela sommaren. En viktig sak att tänka på är att det finns ett naturreservat som börjar norr om campingen Björkängs havsbad och det sträcker sig långt ut i vattnet. Inom naturreservatet är det förbjudet att kitesurfa och landstigningsförbud råder. Läs mer här. Nytt för 2019 är att det troligtvis kommer att bli lite mer begränsningar pga att länsstyrelsen vill begränsa möjligheterna till kitesurfing genom att utöka naturreservatet även till södra delen av området.  Aktuell information är att man kommer att märka ut var man får kitesurfa, rigga, launcha m m. Jag skall lägga ut information här så snart det finns ett beslut om vad som gäller.

Bokning av kurs

För bokning av kurs och frågor tar ni kontakt med mig, Carl-Henrik. Använd kontaktformuläret alternativt kontaktuppgifterna på samma sida.]]>